Nap mint nap látom fogorvosi rendelők hirdetéseit, melyekben "Ingyenes állapotfelmérés"-t, " Ingyenes szűrővizsgálat"-ot és "Ingyenes ellenőrzés"-t ajánlanak. Be kell valljam ez számomra ellenkezik a gyógyításról alkotott elképzeléseimmel.

A nagybetűs GYÓGYÍTÁS ugyanis számomra összetett, gyógyító-megelőző tevékenységet jelent, ahol a hangsúly igenis a megelőzésen kell, hogy legyen. Így minden páciensünknél arra törekszünk, hogy egy idő után elérjünk egy olyan állapotot, amikor már csak az előírt időközönkénti kontrolvizsgálatokra kell eljönnie, és ez alkalmakkor nem, vagy csak nagyon ritkán találunk tennivalót. Számunkra az lenne az igazai szakmai boldogság, ha egy idő után az egész praxisunk csak ilyen páciensekből állna, és reggeltől estig csak ellenőrző vizsgálatokat végeznék. Képzelje csak el, ha ezt ingyenesen tennénk, akkor pont akkor halnánk éhen, mikor sikerülne elérnünk az orvosszakmai szempontból vett csúcsot.

Ezért számomra az "ingyenes ellenőrzés"-nek az az üzenete, hogy az ezt hirdető kolléga vagy nem bízik magában annyira, hogy ki tudja vezetni pácienseit az állandóan visszatérő fogászati betegségek mocsarából, vagy igazán nem is ez a célja. (Jó, persze egy-egy meghatározott időtartamú akció azért más eset.) Úgyhogy én még egyszer azt mondom: nem fogunk ingyenes kontrolvizsgálatokat végezni, mert remélem, egyre több olyan páciensünk lesz (és számuk valóban örvendetesen növekszik), akik a mi segítségünkkel hosszú éveken át valóban csak ellenőrzésre járnak ide, és mi pedig ebből szeretnénk tisztességesen megélni.

 

                                                                                                                                Dr. Csontos Endre jr.
Kérdése van, esetleg bejelentkezne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot most!


  +36 20 329-5437   hollywoodmedical@gmail.com   További elérhetőségek